Kraj početka - Tehnografija

U prošlom članku sam nagovijestio mogućnost prebacivanja bloga u potpuno lični blog. Ovim postom je to i zvanično. Odsad ćete na ovom blogu moći čitati isključivo članke koji su odraz mog mišljenja na neke stvari, moja razmišljanja i ideje. Ovo svakako ne znači da ću prestati pisati o IT temama. Samo ću to raditi na drugoj lokaciji :) Zašto? Odgovor je jednostavan.

U protekla dva mjeseca sam surfajući internetom primjetio sve više stvari o kojima bih mogao pisati, a pomalo odudaraju od teme bloga. Kako sam na blog pisao u intervalima od po 15 dana, nisam htio kvariti tu tradiciju, a imao sam želju pisati svakodnevno.

Ideju o novom blog/portalu samo iznio kolegama, koji su se složili da bi ovako nešto trebalo na prostorima Bosne i Hercegovine. Skupili smo malu ekipu koja je odmah krenula sa realizacijom.

Kao rezultat jednomjesečnog rada (naravno rada i pored svih drugih obaveza) dobili smo Tehnografiju. Blog/portal koji objedinjuje društvene mreže, mobilne tehnologije, internet poslovanje, online kulturu i mnoge druge kategorije. Uz to nam se priključilo i par saradnika, koji su većinom početnici na ovom polju. Ali mislim da će se vremenom dokazati svojim unikatnim i sadržajno bogatim tekstovima.

Pošto je Bosna i Hercegovina ‘teško’ tržište što se tiče informatike, odlučili smo se na što jednostavnije pisanje tekstova, naravno i one profesionalnije za power usere. Ukratko, za svakoga po nešto :)

Da ne duljim više, posjetite Tehnografiju i uvjerite se sami. Možete nas pratiti na Twitteru i Facebooku, kako bi trenutno dobivali najnovije informacije i vijesti.