Šta bi napravio Google?

Zar to nije pitanje koji bi svako od nas trebao sebi postaviti? Google, po mnogima najuspješnija tvrtka ikad, nam daje smjernice kako biti uspješan, i kako uspješno poslovati. Inspiraciju za članak sam dobio čitanjem knjige ‘Što bi napravio Google’ (eng. What would Google do) autora Jeff Jarvisa.

Da se razumijemo, ovo mi je prva ‘rezenzija’ neke knjige. Ne očekivajte ništa spektakularno :) Morao sam vam je jednostavno preporučiti.

Autor odma na početku knjige nabraja ‘pravila novog doba’, koja kroz ostatak knjige obašnjava. Pravila su sljedeća:

Googleovi osnivači i direktori su razumjeli promjene koje internet donosi sa sobom. Zato su tako uspješni i moćni. Autor u knjizi piše jasnim i razumljivim jezikom. Ne veže se posebno za neku temu, već stvari gleda općenito. Čovjek je s mnogo iskustva, koji u samoj knjizi navodi dosta imena, linkova i jako dobrih izvora informacija. Također veoma uspješno vodi lični blog, BuzzMachine.

Knjiga će će vam otvoriti nove vidike, uz jednostavne ideje. Ideje kod kojih se zapitate ‘zašto se ja nisam sjetio toga’. Barem je meni otvorila :) Temu koju bih posebno izdvojio je poslovanje. Uz jednostavne upute, knjiga govori o tome kako poboljšati poslovanje s veoma malo uloženih sredstava. Uzimajući pri tome Google kao primjer. Na kraju samo mogu reći da je knjiga odlična. Ne govori samo o Googleu, govori o svima nama.

Topla preporuka, posebno za ljude koji imaju neki svoj biznis (manji ili veći).